Ootes kinder jeugd psycholoog opvoeding lichamelijke klachten zwangerschap vruchtbaarheid ziekte coping rouw zingeving relatie communicatie medisch mindfulness EMDR leertherapie supervisie

Huidig pad: Home

Biografie

Mijn naam is Hetty Ootes. Ik ben geboren in 1963 in een groot gezin met 6 kinderen. Na het atheneum heb ik eerst een HBO opleiding Jeugdwelzijnswerk gedaan. Direct aansluitend ben ik psychologie gaan studeren. Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden in de richting Klinische - en Gezondheidspsychologie. Vanaf 1991 ben ik werkzaam geweest in diverse settings zoals ziekenhuis, psychotherapiepraktijk en GGZ.

Tijdens mijn werk heb ik mij verder geschoold en ben ik in 1998 geregistreerd psychotherapeut BIG (inschrijfnummer 59048412016) en in 1999 geregistreerd GZ psycholoog (BIG-nummer 39048412025; zie het BIG register), specialisatie Klinisch Psycholoog. Daarnaast ben ik Kinder- en Jeugdpsycholoog Specialist NIP sinds 1997. Mijn referentiekaders zijn de Medische Psychologie, Cognitieve Gedragstherapie, de Mindfulness benadering en de contemplatieve psychologie.

Naast de reguliere bij- en nascholing op medisch psychologisch en cognitief gedragstherapeutisch gebied, volgde ik de mindfulness (MBCT) training bij Ger Schurink en Wim Zeelenberg en de EMDR-training bij Peter Baldé. In 2014 voltooide ik de Pesso opleiding. Een vorm van lichaamsgeoriënteerde psychotherapie. Op persoonlijk vlak ben ik betrokken en actief op gebied van meditatie en yoga. Thema's als spiritualiteit, boeddhistische psychologie, integrative medicine hebben mijn bijzondere aandacht.

Sinds 2006 heb ik een zelfstandige praktijk voor psychotherapie en vanaf 2008 ben ik tevens supervisor en leertherapeut van de specialistische therapie vereniging VGCt.

Terug naar top


Ootes kinder jeugd psycholoog opvoeding lichamelijke klachten zwangerschap vruchtbaarheid ziekte coping rouw zingeving relatie communicatie medisch mindfulness EMDR leertherapie supervisie